Praktik Skogspartner

Praktik hos Skogspartner

Som vi tidigare har nämnt är det för oss viktigt att värna om de olika utbildningar som finns inom vår bransch runt om i landet. Vi ser en stor potential framtidsmässigt för branschen då många väljer att utbilda sig inom just skog och skoglig rådgivning. Något vi är väldigt glada över!

Årligen välkomnar vi därför ett antal praktikanter från olika utbildningar till oss på Skogspartner. Genom praktikanter görs ett stort utbyte kunskapsmässigt. Vi stärker också relationer med eventuella framtida kollegor eller potentiella kunder. För oss är det viktigt att praktikanter får värdefulla uppgifter som stärker kunskaperna från studierna samt får testa på att arbeta med det väntande yrket.

I höstas hade vi Caroline hos oss. Hennes mål är att studera till skogsmästare via Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Hon läser därför just nu ett skogligt basår för att få behörighet till kommande utbildning.

Jag skulle ut på praktik genom min utbildning och fick höra om Skogspartner via en bekant som själv gör skogsplaner. Hos Skogspartner fick jag vara väldigt delaktig. Detta har gett mig perspektiv om att det alltid finns mer att lära och att man behöver vara intresserad av ny kunskap och tekniska lösningar. Jag är väldigt tacksam över att medarbetarna så villigt delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter till mig, säger Caroline.  

Senaste praktikanten vi hade hos oss var Einar. Även han studerar skogligt basår för att sedan kunna studera vidare via Skogsmästarskolan.

Under min tid hos Skogspartner fick jag god inblick i hur man tar fram en skogsbruksplan och hur man utför arbete i fält. Utöver det fick jag bekräftat för mig att man behöver mycket kunskaper för att göra ett bra jobb. Jag kan nu säga att jag hittat rätt och vet exakt vad jag vill jobba med framöver, säger Einar.

Rulla till toppen