Skogspartner, rådgivning, Hjortseryd

Skogsanalysen – ett verktyg inför fastighetsinvestering

Inför större fastighetsaffärer finns det en hel del att ha i åtanke som potentiell köpare när det gäller värde, analys och potential. Att ta hjälp av en skoglig rådgivare inför ett köp innebär att du får professionell hjälp inom just dessa parametrar – allt samlat i ett tydligt underlag.

Vi har under åren hjälpt en hel del fastighetsköpare och förvaltare inom just skoglig rådgivning. Lennart Jönsson är en av dem. Han är VD för Hjortseryd Skogar AB – som har ett skogsinnehav i västra Småland och Södra Halland. Bolaget bedriver också konferensverksamhet med miljö, skog, mat och naturupplevelser i fokus. Lennart har som VD totalansvar för verksamheten och stöttar ägaren vid potentiella investeringar av nya fastigheter.

Sedan många år tillbaka har jag själv varit skogsägare och år 85-86 utbildade jag mig till skogsmästare. Via en tidigare kollega kom jag i kontakt med Skogspartner när det uppstod ett behov av en skogsanalys, berättar Lennart.

Genom åren har vi stöttat Lennart inom skoglig rådgivning i form av skogsanalyser som sedan utformats till tydliga underlag. I dessa ingår avkastningsvärdering, kassaflöde, möjlighet till direkt avkastning, skogens fördelning och hur skogen skulle kunna utveckla sig på lång sikt. Med andra ord alla de viktiga parametrar att ha i åtanke inför potentiella investeringar av fastigheter.

Med hjälp av Skogspartner och deras opartiska åsikter får jag ett kvitto på att jag tänker rätt. De är otroligt lyhörda och jag får alltid det jag behöver – dessutom med korta ledtider vilket annars är ganska sällsynt i branschen.

Behöver du hjälp med rådgivning inför en fastighetsinvestering? Eller har du ytterligare funderingar kring hur det går till? Hör gärna av dig!

Rulla till toppen